IZLOŽBENA PRAVILA

Revijalni dio natjecanja se neće održati bez obzira na epidemiološku situaciju ( natjecanja junior handling, parovi, uzgojne skupine, štenci, najmlađi, veterani, autohtoni, mladi ).

Natjecanje po grupama i izbor najljepšeg psa izložbe će se održati isključivo ako to dopusti broj prijavljenih pasa i propisane epidemiološke mjere.

Svi sudionici obvezni su se strogo pridržavati propisanih epidemioloških mjera i uputa službenih osoba te se prijavom obvezuju na poštivanje istih.

Svako nepridržavanje odredbi za uzrokovati će zabranu izlaganja na kinološkim manifestacijama u Republici Hrvatskoj od strane HKS-a kao i moguće sankcije od službenih tijela Republike Hrvatske.

Obzirom na promjene epidemiološke situacije i od strane državnih organa propisanih epidemioloških mjera zadnje informacije o izložbama će biti objavljene 01.06.2021. godine. Svi izlagači  koji obzirom na objavljeno ne budu iz bilo kojeg razloga željeli sudjelovati moći će odjaviti psa do 02.06.2021. do 12,00 sati putem elektronske pošte i  iznos za prijavninu uplaćenih sredstava će im biti vraćen u cijelosti.

Zahvaljujemo se na razumijevanju obzirom na speficifčne uvjete u kojima će se ova izložba održati.

 

Izlagati se mogu psi koji posjeduju rodovnicu priznatu od FCI.

Isključeni su kastrirani, sterilizirani i bolesni psi, kao i ženke u tjeranju.
Psi moraju biti cijepljeni protiv bjesnoće shodno zakonu, a bez knjižice o cijepljenju i ostalih traženih veterinarskih potvrda neće biti pušteni na izložbeni prostor.

Zabranjeno je izlaganje pasa s kupiranim ušima i repovima, 
osim lovačkih pasa.

Izlagači su odgovorni za dobrobit pasa na međunarodnim izložbama pasa.

Zabranjeno je na bilo koji način dovesti psa u situaciju koja može biti opasna za njegovo zdravlje i dobrobit, npr. ostaviti ga u autu za vrijeme iznimno toplih ili hladnih vremenskih uvjeta i/ili odnositi se prema psu na nehuman način. Nepoštivanje ovih odredbi rezultirati će isključenjem sa svih tekućih i budućih izložbi pasa.

Psi koji su proglašeni za “Prvaka Hrvatske” i “Izložbenog prvaka Hrvatske” moraju se natjecati obavezno u razredu  prvaka.